Warmtepompkompas wordt mede mogelijk gemaakt door: logo Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling logo snn
Home

Samenwerkingsprojecten

Er zijn veel organisaties zoals overheden, VVE's, woningbouwverenigingen etc. die hun uiterste best doen om jou te helpen bij het realiseren van een energiezuinig verwarmingssysteem. Hieronder volgen enkele voorbeelden die wij hier in het zonnetje zetten. Veel leesplezier toegewenst, namens Warmtepompkompas.

Aardgasvrij Dalen officieel van start

Donderdagavond 1 juni, ging Aardgasvrij Dalen officieel van start. De bijeenkomst in De Spinde werd geopend door DuurzaamDalen-voorzitter Folkert Sinnema. Hij vertelde dat er in Nederland 66 gemeenten zijn waar een proeftuin ‘Aardgasvrije wijk’ is. Dalen is één van deze proeftuinen. Duurzaam Dalen werkt in dit project samen met de gemeente Coevorden. Het afgelopen jaar is deze samenwerking vorm gegeven en is er veel voorwerk gedaan.

Willy Heijnen: hoe bespaar je energie?

Willy Heijnen gaf uitleg over het proces. Via de energiecoaches kan advies gekregen worden over het besparen van energie. Hierna wordt gekeken hoe de benodigde energie duurzaam opgewekt kan worden en kan een overstap gemaakt worden naar een warmtepomp. Duurzaam Dalen kan mensen op gang helpen bij verduurzaming van het huis, maar mensen moeten ook veel zelf doen. Duurzaam Dalen kan ondersteuning bieden bij het aanvragen van subsidies. Bron: www.aardgasvrijdalen.nl 

Aardgasvrijdalen