Warmtepompkompas wordt mede mogelijk gemaakt door: logo Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling logo snn
Home

Dank je voor het bezoeken van Warmtepompkompas 

Waar kan ik Warmtepompkompas mee vergelijken?

  • Met Funda. Op Funda worden woningzoekenden en woningverkopers op eenvoudige wijze met elkaar in contact gebracht. Op Warmtepompkompas worden warmtepompzoekenden en warmtepompverkopers op eenvoudige wijze met elkaar in contact gebracht.

Wat is het doel van Warmtepompkompas?

  • tijdsbesparing;
  • terugverdientijd berekenen;
  • valkuilen vermijden;
  • een aangenaam gekoelde en verwarmde woning met lage energiekosten.

Hoe kwam Warmtepompkompas tot stand?

  • Enkele specialisten ontdekten dat een verbindingsplatform, vergelijkbaar met Funda, voor warmtepompsystemen ontbrak. Zij hebben de handen ineengeslagen en zijn begonnen met de ontwikkeling van Warmtepompkompas. Al met al duurde deze ontwikkeling enkele jaren. De unieke rekentool die het nu mogelijk maakt om antwoord te krijgen op de hamvraag 'wat kost dit systeem mij?' heeft bijvoorbeeld een jaar ontwikkelingstijd gekost.  

Samenvattend:

Wij zijn een onafhankelijk idealistisch nonprofit-bedrijf, ontwikkeld door specialisten met ieder meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van warmtepompsystemen. Wij dragen met dit initiatief bij aan de verduurzaming van onze economie en wensen u warme voeten en een lage energierekening toe ;-).

Friso & Danielle namens

het team van Warmtepompkompas 

Over de bedenker van Warmtepompkompas

Friso heeft van jongs af aan de intrinsieke motivatie bij zich gedragen om ons erfgoed nog mooier door te geven aan de volgende generatie. Een wereld waarin wij als mens in harmonie met elkaar leven en in harmonie met onze natuurlijke leefomgeving. 

In zijn jonge jaren wilde hij boswachter worden en na de middelbare school is hij bijna in de medische wereld gestapt met de bedoeling om mensen te genezen. Op het laatste moment koos hij toch voor de studie milieukunde, want tjsa, het is nog mooier om te voorkomen dat mensen ziek worden in vergelijking met het genezen van lieve mensen, toch? 

In 2009 ging de loopbaan over naar toezicht op warmtepompsystemen in de utiliteitsbouw en daar ging en gaat helaas nog steeds veel mis. Als klap op de vuurpeil bleek het zelfs voor een academische geschoolde specialist, met meer dan een decennium ervaring, buitengewoon lastig om het juiste warmtepompsysteem met bijpassende installateur te vinden voor zijn eigen woning. 'Dat kan toch niet?', was de gedachte en vanaf dat moment was het idee voor Warmtepompkompas geboren.