Warmtepompkompas wordt mede mogelijk gemaakt door: logo Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling logo snn
Techn NL Subs DEI+
Subsidieregeling DEI+ aardgasloos open voor innovatieve ondernemers.

Vanaf 15 maart 2023 kunnen zij gebruikmaken van de subsidieregeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie 2023 (DEI+). Deze subsidie biedt dit jaar meer mogelijkheden en is daarom voor een brede doelgroep interessant. Zorgt uw digitale tool of techniek er bijvoorbeeld voor dat het bouwproces efficiënter verloopt? En leidt dit tot lager materiaal- of energieverbruik? Dan komt u in aanmerking voor een aanvraag!

Het Klimaatakkoord heeft als belangrijk doel dat 7 miljoen woningen en 1 miljoen andere gebouwen in 2050 van het aardgas af zijn. DEI+ aardgasloos stimuleert innovaties die hieraan bijdragen. Om het doel voor 2050 te halen, moeten vanaf 2030 zo’n 200.000 woningen per jaar aardgasloos(-ready) worden gemaakt. Ook moet 15% van de utiliteitsbouw in 2030 van het aardgas af zijn, of daarvoor ingericht. Aardgasloos-ready betekent dat een woning of gebouw snel en zonder veel overlast kan omschakelen van aardgas naar een schoner en duurzamer alternatief.

Nu meer mogelijkheden met DEI+ subsidie

De regeling is ook opengesteld voor projecten met sociale, psychologische en organisatorische componenten die de transitie naar ‘aardgasvrij’ toegankelijker maken. Denk aan ‘ontzorgingsconcepten’ voor eigenaar-bewoners om hun woningen aardgasloos te maken. Verder kunnen demonstraties op het gebied van digitalisering onder de nieuwe regeling subsidie krijgen. Een aanvraag indienen kan tot en met 31 augustus 2023

Voorlichtingsevent op 18 april 2023

Ondernemers en partijen die geïnteresseerd zijn in DEI+ aardgasloos zijn van harte uitgenodigd voor een voorlichtingsevent op 18 april 2023. RVO organiseert dit samen met TKI Urban Energy. Dit event is bedoeld om hen te informeren en te ondersteunen bij het doen van een kansrijke inschrijving. Tijdens het event zijn er masterclasses over vier belangrijke thema’s: utiliteitsbouw, digitalisering, sociale innovaties en het schrijven van een succesvolle subsidieaanvraag. Ook kunnen ondernemers tijdens het event een-op-een-gesprekken voeren met adviseurs van RVO en TKI Urban Energy. 

Bron: Subsidieregeling DEI+ aardgasloos open voor innovatieve ondernemers (technieknederland.nl)