Warmtepompkompas wordt mede mogelijk gemaakt door: logo Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling logo snn

Mijn woning heeft geen vloerverwarming

Bestaande woningen zonder vloerverwarming (LTV) zijn ongeschikt voor een volledig warmtepompsysteem. Heeft u wel energielabel A of B, dan is een HR-ketel in combinatie met een kleine ondersteunende warmtepomp, een zogeheten hybride-systeem, voor uw woning wellicht de beste keus. Bereken dit eenvoudig in stap 2 en druk op 'Doe de besparingsberekening'.

Tip: wilt u meer weten over het realiseren van de bijzonder comfortabele vorm van verwarmen van uw woning met vloerverwarming? Kijk dan op www.vloerverwarming.nl

 

Mijn woning is gebouwd voor het jaar 2000

Is uw woning van voor 2000 en in de tussentijd qua isolatie verbeterd naar energielabel A en voorzien van vloerverwarming? Dan is uw woning  geschikt voor een volledig warmtepompsysteem.

Woningen gebouwd voor het jaar 2000, zonder na isolatie zijn onvoldoende geïsoleerd om volledig verwarmd te worden met een warmtepompsysteem. Heeft u energielabel A of B? Zo ja, dan is een HR-ketel in combinatie met een kleine warmtepomp een zogeheten hybride-systeem, voor uw woning wellicht de beste keus. Bereken dit eenvoudig in stap 2 en druk op 'Doe de besparingsberekening'. 

Tip: wist u dat het verbeteren van isolatie in veel gevallen meer geld bespaart dan zonnepanelen opleveren? Wilt u weten hoe u dit goed kunt doen? Kijk dan op www.verbeterjehuis.nl